Wie zijn wij

Les Suzettes is een (straat)zanggroep uit Eindhoven. De groep bestaat uit 10 zangeressen. We repeteren gedurende het jaar regelmatig met Lizzie Kean (vocal coach, arrangeur, componist) en zij schrijft ook onze arrangementen. Onze optredens zoeken we zelf. Soms worden we gevonden en gevraagd omdat iemand ons eerder ergens heeft gezien. 🙂 

Door ook met elkaar verder te gaan met repeteren in de periodes dat Lizzie ons niet begeleidt, zorgen we ervoor dat we onze optredens zelfstandig kunnen uitvoeren.

We werken meestal themagericht. Om het daarbij ook herkenbaar en leuk te maken om naar te kijken, maken we gebruik van bijpassende attributen, kleding en eenvoudige choreografie. Het zingen en ons laten horen blijft echter het belangrijkste, dat is ook wat we het best kunnen.

We repeteren op woensdagavond van 19.15 u. – 20.45 u. op de zolder van Café Wilhelmina in Eindhoven.

Evenementen waar we in de afgelopen jaren oa. aan mee hebben gedaan zijn ‘Gluren bij de Buren’ in Den Bosch, Nijmegen Klinkt,  ‘Rooi Vol Koren’ in St. Oedenrode’ en natuurlijk onze eigen matinee voorstelling in ’t Patronaat in Mierlo. 

Centraal bij Les Suzettes staat:
· A-capella
· Meerstemmig
· Meer dan zang en minder dan theater
· Moderne nummers (vooral Engels en Nederlandstalig)
· Themagericht
· Aandacht voor choreografie
· Straat- en binnen optredens
· Enthousiasme, humor en spontaniteit